Samarucdigital rep el premi Carrasca d’Acció Ecologista Agró

Acció Ecologista Agró ha entregat el premi Carrasca 2017 a Samarucdigital, com a principal mitjà de comunicació valencià dedicat al medi ambient. Al guardó també estaven nominats la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià i la cooperativa Som Energia.

El premi Carrasca, creat per Acció Ecologista Agró, reconeix el treball pam a pam d’una entitat en defensa de la natura. Enguany quan, celebra el seu 30 aniversari, el grup ecologista ha decidit lliurar el guardó a Samarucdigital, per oferir de manera prioritària “tot tipus de continguts sobre el País Valencià. Actualment és el principal mitjà de comunicació ambiental en valencià que podem trobar al nostre territori, on s’ha consolidat com un altaveu de la natura”. La decisió s’ha pres per votació entre els assistents a la festa d’aniversari de l'associació celebrada a València, amb una destacada participació de socis i simpatitzats de l’històric col.lectiu ecologista valencià.

Altre dels candidats al premi era la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, espai que aglutina iniciatives, organitzacions i col·lectius que treballen per la sobirania alimentària defensant el dret dels pobles a definir les seues pròpies polítiques i estratègies sustentables de producció, distribució i consum d’aliments. La tercera nominada era Som Energia la cooperativa d'energies renovables més important de l’Estat espanyol. Compta amb més de 35.000 socis, entre ells Acció Ecologista-Agró. “Amb una estructura oberta, participativa i assembleària desafia l’hegemonia de l’oligopoli energètic i ja subministra a 50.000 llars i empreses”, destaca el col.lectiu.

Premi Residu

En el mateix acte també es va lliurar el premi Residu que denuncia a qui posa en perill el medi ambient. L’escollit en aquesta categoria és la multinacional Lafarge-Holcim,  “vinculada a l’Estat Islàmic (ISIS), que aspira a construir el mur de Trump, que incinera residus a Sagunt i que pretén obrir una nova pedrera a les muntanyes litorals del Camp de Morvedre, on ja explota la del Salt del Llop en la Muntanya de Romeu”, segons Agró. També estaven nominats en eixa categoria Ecoembes “perquè impedix la implantació de formes alternatives de reciclatge, és poc transparent i, a més a més, poc eficient en la gestió dels residus”, segons els ecologistes. La tercera candidatura era la del Sidi Saler, “l’Algarrobico valencià”, un hotel ubicat en el Parc Natural de l’Albufera fora d’ordenació urbanística. “on impedeix amb la seua presència la regeneració del cordó dunar del parc natural”, recorda Agró.

Samarucdigital vol reiterar el seu agraïment a Acció Ecologista Agró i la nostra enhorabona pel seu treball en defensa del medi ambient durant més de 30 anys d’existència. També volem traslladar les nostres felicitacions a Plataforma per la Sobirània Alimentària i Som Energia.

Etiquetes