Setembre el mes de les Fires Verdes a València

Enguany coincideixen el cap de setmana del 28 de Setembre Ecofira, Egética i Iberflora per conformar un gran esdeveniment entorn del medi ambient, la sosteniblidad i el ‘oci verd’.

, la Fira Internacional de les Solucions Mediambientals, coincidirà enguany amb , la Fira de les Energies, amb i amb altres certàmens com Eurobrico, Vegetal World i Laboralia. La previsió és que tots aquestes fires sumen vora 800 expositors sobre una superfície de 70.000 m2 i aconseguisquen la visita de més de 30.000 professionals. Amb tot açò, tant Ecofira com Egètica incrementen les sinergies no només entre elles sinó amb la resta de fires coincidents entorn de conceptes com la sostenibilitat, un aspecte que és bàsic en el negoci tant del tractament i gestió de residus (Ecofira) com en el de les energies renovables i optimització de la despesa energètica (Egètica).

L'objectiu és potenciar la presència a València d'aquelles firmes amb una clara vinculació amb el negoci ‘verd’ tant de cara als operadors privats com amb els gestors de les diferents administracions públiques, que veuen en l'aparador de tots dos certàmens una plataforma on contactar amb noves propostes de gestió de residus, generació d'energia, el negoci del medi ambient, el paisatgisme, l'agricultura o el denominat ‘oci verd’

Egética, Fira de les energies, punt de trobada del sector energètic a Espanya, una fira de referència en la qual els professionals i empreses podran trobar les últimes tendències en disseny, materials i tecnologia energètica. En EGÉTICA es mostraran els productes i serveis més nous en matèria de producció i distribució sostenibles, noves solucions tecnològiques en energia i medi ambient i tot el relacionat amb eficiència en el transport i mobilitat sostenible.

IBERFLORA és el gran esdeveniment professional del sector verd a Europa i referente de les fires de jardineria. La major oferta comercial i formativa dins del negoci de la planta, flor, paisatgisme, jardineria, tecnologia i bricojardín del calendari professional del sector i que en 2016 comptarà amb el , la primera Fira d'àmbit Nacional dedicada íntegrament al Sector de l'Arboricultura Ornamental, i en el qual es presenta la Tècnica, Tecnologia, Maquinària, Eines i Divulgació relacionada amb l'arbre ornamental.

El Comitè de Ecofira, presidit per Jorge Tejedo, de la signatura Ferrovial Serveis, i vicepresident Joan Piquer, director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, està treballant ja en els eixos sobre els quals pivotará tant l'oferta comercial de Ecofira com els continguts de les diferents jornades i conferències que se celebraran a l'entorn de la fira. Un eix fonamental serà fomentar la variable més pedagògica amb una decidida aposta per l'educació mediambiental, la implantació del denominat ‘cinquè contenidor’ o ‘contenidor marró’, la recollida de residus ‘porta a porta’, en marxa ja en molts municipis i que pot millorar l'eficàcia en el tractament i classificació dels mateixos, o les possibilitats que s'obrin amb sistemes de reciclatge com el d'envasos, la reutilització en el vidre o els denominats ‘bioresidus’.

Etiquetes