Sis investigadors que treballen en la UPV, entre els més influents del món

Els investigadors Avelino Corma, Amparo Chiralt, Hermenegildo García, María Vargas, Luis Guanter i Pedro Luis Rodríguez, que desenvolupen la seua labor científica a la Universitat Politècnica de València (UPV), es troben entre els científics més influents de tot el món.

María Vargas, Amparo Chiralt, Avelino Corma (fila superior de la foto) i Pedro Rodríguez, Luis Guanter i Hermenegildo García (fila inferior de la foto) han sigut inclosos en la llista Highly Cited Researchers (HCR) 2019, elaborada per Clarivate Analytics i que reconeix als investigadors més citats en l'àmbit internacional. Respecte a l'any passat, la UPV suma dos nous membres a aquest selecte grup de científics de referència mundial. És a més l'única politècnica espanyola amb presència en el HCR i, de les universitats valencianes, la que més investigadors d'excel·lència reuneix en l'edició d'enguany del rànquing.

En la seua sisena edició, el HCR inclou un total de 6216 investigadors, de més de 60 països, que destaquen per les seues excel·lents contribucions al coneixement científic i la seua influència en les seues respectives àrees de coneixement. Per a això, mesura la publicació d'articles altament citats entre els anys 2008 i 2018.

Per països, la classificació està liderada pels Estats Units, que compta amb el 44% del total dels científics més influents (2737); li segueixen la Xina, amb 636 investigadors; i Regne Unit, amb 516. Espanya ocupa el desé lloc en el rànquing, amb un total de 116 científics.

Química, ciències agrícoles, biologia de plantes...

Avelino Corma, professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i Hermenegildo García, catedràtic de la UPV -tots dos investigadors de l'Institut de Tecnologia Química- se situen entre els més influents del món en el camp de la química.

Empara Chiralt és investigadora de l'Institut d'Enginyeria dels Aliments per al Desenvolupament de la UPV i destaca en ciències agrícoles. Per part seua, Pedro Luis Rodríguez, professor d'Investigació del CSIC en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (UPV-CSIC), és una referència internacional en l'àmbit de la biologia de les plantes.

La llista la completen María Vargas i Luis Guanter, que entren per primera vegada en el HCR. La primera d'elles destaca en ciències agrícoles i Guanter en el camp catalogat com a "Cross-field" que inclou diferents disciplines.

David Pendlebury, analista de cites en l'Institute for Scientific Information, afirma que "el reconeixement i suport a aquests excel·lents investigadors és de summa importància perquè els plans d'una nació o una institució es desenvolupen de manera ràpida i eficient. La llista dels investigadors més citats a tot el món (el Highly Cited Researchers) contribueix a identificar aqueixa xicoteta porció de la població investigadora que amplia de manera notable les barreres del coneixement. Aqueixos investigadors generen millores per a la societat; innovació i coneixement que fa que el món siga més sa, més ric, més sostenible i més segur".

Etiquetes