Terra i Savis de l'horta.

El periodista i fotògraf David Segarra ens envia fotografies de dos projectes documentals “Savis de l'Horta. La terra parla” i “Terra. Viatge a l’origen”. Dos treballs que ens descobreixen la seua precisa capacitat per a reflectir la identitat de la realitat que passa davant de la seua mirada.

David Segarra 

La nostra època és un temps de canvis i és precíssament per això que ha augmentat l’interès per la identitat i per una major consciència sobre el territori i la cultura pròpies. 

“Savis de l’Horta. La terra parla” i “Terra. Viatge a l’origen” són dos projectes documentals que s’inscriuen en aquest context aportant la recuperació de les històries i experiències dels homes i les dones de la terra. A través d’estes històries descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per a la majoria dels habitants de les ciutats. Històries que guarden, a més, un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana.

Les històries de la nostra gent major, coneixedors de la terra, de la cultura i de la saviesa, són el substrat on s’arrela un concepte central del projecte: la resiliència, l’aprendre a afrontar els reptes i a resoldre els obstacles des de la solidaritat i la comunitat, en harmonia amb la natura.

El fotògraf Sebastiao Salgado explicava que calia mostrar la dignitat i la noblesa de les persones a través de les imatges. I este és el nostre objectiu: que les paraules i les imatges facen honor als savis de la terra i al seu llegat per al futur.

Recuperar les nostres històries i la nostra cultura: donar a conèixer globalment la cultura valenciana a través dels seus protagonistes. Amb les històries que ens fan aprendre de l’experiència i enfortir-nos. Com les arrels fan créixer l'arbre.


Etiquetes