Tot llest per a la XVI Mostra Belloquina

La població castellonenca de Benlloch celebra la XVI edició d'una mostra molt especial que enguany s'embelleix de dues paraules molt significatives: Bellesa interior. Es tracta del lema que s'ha triat enguany per tal de presentar no tan sols la gastronomia, els vins i als artesans de la zona sinó també l'encant natural, cultural i identitari d'aquest poble que encapçala l'avantguarda de la nova ruralitat.

El pròxim cap de setmana, 8 i 9 d'abril, la població castellonenca de Benlloch, ubicada a la comarca de Plana Alta, acull una mostra consolidada i enfortida per la constància dels seus veïns i col·lectius implicats en l'organització. Es tracta de la XVI edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra. El lema "Bellesa interior" no ha sigut escollit per casualitat. Respon a una filosofia reivindicativa que des de fa uns mesos lidera Benlloch per reclamar una nova ruralitat que demostra encant interior des de moltes perspectives com són la cultura, la gastronomia, l'artesania, la natura, la identitat, la modernitat i la innovació. La Mostra Belloquina es presenta com una barreja sàvia de tot açò.

Una cita imprescindible per als Vins de la Terra de Castelló

L'edició del 2017 ha aconseguit un rècord pel que fa a l'assistència de vins castellonencs. La mostra estarà representada per 12 cellers, una xifra que converteix aquesta cita anual en la més important del territori. La major part dels assistents representen la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló. Els assistents no sols podran tastar els vins de la terra sinó que també aprendran les seues característiques amb les explicacions dels seus creadors. Però als vins de la terra se'ls ha de maridar amb bons productes de la terra.


La trobada comptarà amb la presència d'un toneller castellonenc en perill d'extinció, Abelardo Ripoll, de la localitat castellonenca de Sant Jordi. L'artesà farà demostracions al carrer del minuciós procés de fabricació d'un tonell de fusta de roure per a protegir vins excel·lents.

Productes belloquins

La presentació dels productes belloquins més afamats estaran acompanyats per altres no menys saborosos com els embotits, el licor Carmelità, pastissets i formatges entre altres productes.

Al llarg de les seixanta parades el públic assistent trobarà una extraordinària oferta no tan sols de gastronomia sinó també de tallers protagonitzats per fusters, corretgers, encordadors de cadires i altres oficis perduts en procés de recuperació.

Una Mostra familiar

Els organitzadors de la Mostra Belloquina han pensat en la família a l'hora d'organitzar l'encontre, ja que els pares disposaran de guarderies vigilades per tal de deixar els més menuts.


Activitats permanents

La mostra comptarà amb actes permanents al llarg dels dos dies de durada. Els assistents podran gaudir de voltes en carro pel terme, visites guiades pel centre històric, parc i jocs populars infantils amb una vigilància permanent, tallers d'artesania i la mostra de vi dels 12 cellers convidats. A partir d'ara només falta el convenciment d'acostar-se al poble de la nova ruralitat valenciana amb una invitació clara.


Etiquetes