Tot preparat per a la Ecofira 2016 en Fira València.

Ecofira, Fira Internacional de Solucions Mediambientals, ha tancat ja la participació dels principals operadors del sector de recollida, gestió i tractament de residus per a la seua pròxima edició, que se celebrarà del 28 al 29 de setembre en Fira València. Samarucdigital estarà present també col·laborant en la difusió diària de Ecofira 2016.

Després de la bona resposta de la convocatòria de 2015, del que va informar Samarucdigital, el Comitè Organitzador ja té preparada l’Ecofira 2016 a la qual ja han confirmat la seua participació els principals operadors del sector de recollida, gestió i tractament de residus. El nou Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer, qui ha assumit la vicepresidència de la fira ha recalcat la “importància d’ Ecofira per a la Comunitat Valenciana i el sector en general” i “l’impuls que des de les institucions estem donant per a generar un aparador més atractiu, amb més contingut i nous sectors”. A més, el Director General, ha incidit en la importància que té aquest certamen “entre les entitats locals, a les quals anime que acudisquen a la fira”.

Ecofira suposa una gran oportunitat per a traslladar al conjunt de la ciutadania i la societat el canvi de paradigma cap a una major consciència mediambiental i gestió sostenible dels nostres residus diaris. I és precisament en açò on també tindrà un protagonisme molt destacat la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. En aquest sentit una de les novetats serà la presència en l’aparador expositiu del Grup Vaersa (Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus, S.A), empresa pública de la Generalitat que presta tot tipus de serveis relacionats amb la gestió mediambiental.

Foto: Samarucdigital.

També aposta per la seua participació un gegant com Fomento de Construcciones y Contratos (FCC), la matriu d’un dels primers grups europeus de serveis ciutadans, present en els sectors dels serveis mediambientals, l’aigua i les infraestructures. Repetiran a Ecofira la divisió mediambiental del Grup Gimeno denominada Fobesa i l’estrena de Fovasa després de la seua recent adquisició per aquest conglomerat castellonenc. Així mateix tornaran Ferrovial Serveis, una marca referent a escala internacional en la prestació eficient de serveis urbans i mediambientals i el manteniment d’infraestructures i instal·lacions.

Se sumaran també operadors amb notable implicació a la Comunitat Valenciana com la Societat Agricultors de la Vega (SAV), així com Tetma, Tècniques i Tractaments Mediambientals, la castellonenca Reciplasa, o  Recytech Iberia, signatura capdavantera en els procediments d’avaluació ambiental i assessora quant a les obligacions derivades de la legislació vigent en matèria de residus, així com recollida, classificació i recuperació de residus d’aparells elèctrics i electrònics.

Ecofira 2016 és un aparador on enguany s’ha pretés diversificar l’oferta i els sectors presents, com el de maquinària, proveïdors, biomassa, gasificació o prevenció de riscos forestals.



Etiquetes