Turisme pels paisatges valencians

El Govern valencià per mitjà de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) està construint una nova estratègia turística que descansarà en tres pilars fonamentals: la rendibilitat del sector, l'ètica i la vertebració del territori mitjançant el valor del paisatge valencià. Aquesta nova planificació turística es fa incorporant el coneixement i la innovació de les universitats públiques valencianes que han vist en la percepció del paisatge un potencial de futur extraordinari.

Enguany l'Agència Valenciana de Turisme (AVT) i la Universitat de València (UV) han signat un conveni de col·laboració per al foment de la investigació i la innovació en el sector turístic valencià. Un dels fruits d'aquest enteniment ha sigut un cicle de conferències al llarg del territori valencià que pretén com a objectiu prioritari incorporar la participació d'agents locals. El projecte també aspira crear, fomentar i divulgar productes turístics basats en la riquesa paisatgística, l'impuls del turisme ètic i responsable entre tots els agents valencians i la planificació estratègica aplicada al sector turístic de la Comunitat Valenciana. La Universitat de València ha sigut la institució encarrega d'investigar i definir la tipologia dels paisatges valencians. ‹‹La definició de paisatge és molt senzilla, encara que amb una gran càrrega de subjectivitat: paisatge és territori més percepció››, afirma de manera categòrica el catedràtic de Geografia de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, durant la presentació a Morella (Castelló) de la jornada titulada: Paisatge, ètica i Planificació Turística a la Comunitat Valenciana.


Morella, la capital castellonenca de la comarca dels Ports ha acollit la vuitena de les jornades que se celebren a llarg i ample del territori valencià.


Cadascuna de les jornades planificades compta amb una conferència inaugural on es posa de manifest la nova relació que s'ha d'establir entre el turisme i el paisatge i tres tallers per a fer valdre els productes dels paisatges, el turisme ètic i la presentació de la nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana.


L'Agència Valenciana de Turisme (AVT) de la Generalitat Valenciana està trobant en les universitats públiques valencianes uns magnífics aliats pel que fa al disseny de la nova estratègia turística.


L'Agència Valenciana de Turisme està preparant tota una sèrie de productes turístics vinculats al paisatge heterogeni i extraordinari que atresora el territori valencià.


La nova política turística del Govern valencià es basa en tres principis fonamentals com són la rendibilitat del sector, la vertebració del territori i la reparació de la reputació de la Comunitat Valenciana.


El cicle de jornades itinerants titulades Paisatge, ètica i planificació turística a la Comunitat Valenciana ha estat a poblacions com Cofrents, Segorbe, Cullera, Xàbia, Sagunt, Benicàssim, Villena, Torrevieja i Morella. Els veïns, els agents territorials i els turístics han sigut els màxims protagonistes. L'Agència Valenciana de Turisme, les universitats públiques valencianes liderades per la Universitat de València i els habitants del territori estan teixint un turisme per al futur que té en el paisatge un aliat del present.


Etiquetes