Un mural per dir 'No' a la macroplanta fotovoltaica de Vilafamés

El veïnat de Vilafamés ha tornat a posicionar-se en contra de la macroplanta fotovoltaica que es vol construir a Vilafamés. Ara, el rebuig al projecte s'ha escenificat amb la pintada d'un mural reivindicatiu amb l'ajuda de l'artista Sara Bellés i la col·laboració d'integrants de l'associació 'La Terra, Casa Nostra'.

El disseny del mural dibuixa un món rural viu, amb camps i cultius treballats i protagonisme per a la ramaderia i l'agricultura. La planta fotovoltaica 'Valentia Edetanotum FV1' pretén fer servir quasi 500 hectàrees de sòl al terme de Vilafamés. Davant aquest projecte, tant el consistori com la plataforma 'La Terra, Casa Nostra' continuen lluitant per paralitzar la seua construcció.

"El mural esdevé un símbol contra l'especulació energètica, una qüestió que des del municipi es continua defensant amb accions que consciencien a la població per evitar que les plaques fotovoltaiques substituïsquen milers d'arbres i cultius fonamentals per a Vilafamés", ha argumentat Raül Forcadell, regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Vilafamés. Així, l'acció reivindicativa també es solidaritza amb pobles veïns que lluiten contra projectes pareguts, com Les Useres, Cabanes, La Vall d'Alba, Benlloc o Les Coves de Vinromà.

L'artista Sara Bellés i la col·laboració d'integrants de l'associació 'La Terra, Casa Nostra'. 

Aquesta idea és l'última de tot un seguit de propostes col·lectives organitzades al llarg de tot l'any des de 'La Terra, Casa Nostra' amb el suport de l'Ajuntament de Vilafamés. Excursions en bicicleta, tallers de reconeixement de flora i fauna o cinema a l'aire lliure han sigut algunes activitats dutes a terme. En el mes de maig, més de 3000 persones de l'interior de Castelló i vora 50 tractoristes es van manifestar a la plaça Maria Agustina de Castelló per deixar palesa la seua opinió que advoca per la paralització de tots els projectes i per crear una estratègia d'energies renovables que respecte al territori i la gent que l'habita.


Etiquetes