Un passeig ecològic pels penya-segats de Benissa

Aquesta vegada ens desplacem a la costa de la Marina Alta, concretament a Benissa. Ens disposem a realitzar l'anomenat Passeig Ecològic de Benissa, una ruta d'uns 5 quilòmetres de costa escarpada, amb penya-segats i xicotetes cales envaïdes per pins, limitant a nord amb Teulada i en el sud amb Calp. Es tracta d'un recorregut molt fàcil de transitar, sense cap dificultat, amb unes vistes magnífiques i molt recomanable per a tota la família.

Començant en la cala Advocat, ja ens podem fer una idea de l'orografia i bellesa paisatgística que ens trobarem en aquest passeig litoral. Es tracta d'una cala tancada per l'impressionant penya-segat de 47 metres d'altura anomenat El Cantalar, que s'endinsa en la mar per la Punta Fosca.


Un recorregut pel litoral de Benissa format per costes altes, rocoses i abruptes, amb nombrosos penya-segats que acullen cales de gran bellesa i valor ecològic com les de Pinet, la Llobella, o Baladrar, i platges de gran bellesa com la de la Fustera. La forta erosió de les ones estavellant-se contra els penya-segats, conformen un laberint de d'aixoplucs amb formes punxegudes i còncaves que faciliten l'hàbitat per a moltes espècies de fauna marina, avifauna i plantes i arbres típics del mediterrani.



Etiquetes