Un pastor valencià fabricarà formatge amb energia solar

El jove castellonenc Jordi Benages culmina amb èxit la seua campanya de micromecenatge, i amb la recaptació d'aquest projecte pretén posar en marxa el primer sistema de fabricació no contaminant de formatge artesanal d'ovella a través de la instal·lació de panells d'energia fotovoltaica.

Jordi Benages farà realitat el seu somni: fabricar formatge amb energia solar i reduir així l'impacte mediambiental que té aquest sector sobre l'entorn més pròxim. El jove pastor emprenedor que el passat 18 de juny va llançar un projecte de micromecenatge podrà finançar finalment el primer sistema de fabricació no contaminant de formatge artesanal d'ovella, a través de la instal·lació de panells d'energia fotovoltaica.

Sota el nom "El formatge valencià que salva el planeta", Jordi Benages ha renovat a més la imatge del pastor, demostrant que emprendedurismo i món rural poden anar de la mà i posant en valor la necessitat de repoblar l'interior de les nostres comarques que ofereixen diverses oportunitats per a la gent jove com pot ser, en aquesta ocasió, la fabricació d'un producte com el formatge d'ovella. "El sistema rural valencià mostra un dèficit important de població jove i en edat de treballar i la veritat és que necessitem atraure les noves generacions de pastors", comenta.

Jordi es dedica, des de fa sis anys, al pasturatge d'un ramat d'ovelles de raça Lacune en una granja familiar situada a Xert (Castelló) que elabora formatges de forma artesanal. "Nosaltres optem per un model que respecta el cicle vital dels animals i les estacions de l'any, servint-nos de la saviesa dels nostres avantpassats pastors i dels recursos que ofereix l'entorn per a la ramaderia extensiva, però faltava una mica més", comenta l'emprenedor. Amb els diners d'aquest micromecenatge el promotor instal·larà un equip solar amb el qual generar energia neta i reduir l'impacte mediambiental de la fabricació dels formatges, així com contribuir a mantenir la pràctica de la ramaderia extensiva que contribueix a la prevenció d'incendis forestals. Una iniciativa que modernitzarà la producció agroalimentària familiar.


Micromecenatge de formatges per a protegir el planeta

Lateuaterra.com és la primera plataforma valenciana de micromecenatge especialitzada i dedicada a projectes que cuiden, respecten i milloren el medi ambient. En dos anys des de la seua posada en marxa la plataforma ha aconseguit recaptar 38.850€ i la taxa d'èxit dels projectes que alberga aconsegueix el 90%. En 39 dies, ha aconseguit recaptar més de 7.100 euros a través d'una campanya de micromecenatge (xicotetes aportacions econòmiques de moltes persones) en la plataforma valenciana Lateuaterra.com, gràcies a la solidaritat de 147 persones que han confiat i cregut en la seua iniciativa mediambiental.

Des de Lateuaterra animen que qualsevol persona, associació o empresa que tinga una idea mediambiental presente la seua iniciativa en www.lateuaterra.com. Després de la presentació de la idea, un comité tècnic valora que el projecte siga realment beneficiós per al medi ambient, complisca la normativa i no produïsca petjada de carboni. Lateuaterra segueix la sistemàtica de les plataformes de microfinançament tradicionals: a canvi de les aportacions monetàries, sempre que no siguen donatius altruistes, el promotor envia una recompensa relacionada amb la seua campanya, sempre a elecció del mecenes. Durant el temps que dura la campanya qualsevol persona pot aportar una quantia al projecte i la suma de les aportacions individuals fa possible que les iniciatives tiren avant.


Etiquetes