Un riu de voluntaris

Vora 600 voluntaris de 20 municipis valencians han participat de la campanya anual ‘Mans al Riu’ 2015 per a netejar de residus els nostres rius, rierols, barrancs i rambles. La Fundació Limne dedicada a la conservació, recuperació i conscienciació ciutadana dels ecosistemes fluvials organitza aquesta campanya des de l’any 2010.

El principal objectiu de la campanya ‘Mans al Riu’ és fer pública la situació reial i l’estat de conservació dels rius i riberes de la geografia valenciana.

Els rius haurien de ser camins d’aigua neta i transparent durant el seu recorregut des de les muntanyes, on naixen, fins a la Mediterrània, on moren. Però en massa ocasions encara són espais on els desaprensius dipositen els residus i les runes per desfer-se d’elles. La amb ‘Mans al Riu’ pretén sumar centenars de persones i milers de mans en la neteja dels nostres rius. Però sobretot vol conscienciar la ciutadania en la necessitat de preservar aquests camins d’aigua i vida.

Enguany s’han sumat a la campanya 20 municipis valencians: Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Aspe, Borriana, Canals, Chulilla, Elda, Elx, Manises, Manuel, Olba, Oliva, Pego, Quart de Poblet, Ribarroja de Túria, Vila-real, Villalonga i Xaló.

Etiquetes