Una experiència ambiental educativa

Col•legis i instituts de tota la geografia valenciana treballen durant l'any lectiu multitud de projectes relacionats amb el medi ambient. Malauradament molts d'aquests treballs realitzats a les aules no ixen de les quatre parets dels centres educatius d'Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial. El Seminari d'Educació Ambiental de Castelló format per mestres i professors especialistes en l'educació ambiental promocionen, publiciten i juntes aquells centres educatius amb ganes de contar les seues experiències sobre el medi ambient.

Vila-real, a la comarca castellonenca de la Plana Baixa, ha celebrat un encontre molt especial protagonitzat per alumnes, el medi ambient i l'educació. Un equip de professors entusiastes de l'educació ambiental agrupats en l'anomenat Seminari d'Educació Ambiental de Castelló organitza des de fa tres anys una jornada dedicada als treballs ambientals que es dissenyen al si d'escoles i instituts. L'encontre anomenat Jornades d'Intercanvi d'Experiències en Educació Ambiental (IEEA) està adreçat a tots els centres d'Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial de les comarques castellonenques. Enguany té lloc la tercera edició.

Alumnes ambientals

Les III Jornades IEEA s'han celebrat a l'ermitori de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real. Els centres educatius que participen presenten una experiència de caràcter ambiental que han dut a terme durant el curs escolar. Els alumnes assessorats pels seus professors s'ajuden de suports audiovisuals que il·lustren el treball presentat.

L'activitat està organitzada pel i compta amb la col·laboració i el patrocini d', la  i pel .

Objectius verds

Els integrants del Seminari tenen uns objectius marcats molt clars i ambiciosos: oferir un punt de trobada de tots aquells centres educatius que tenen el medi ambient com a un referent important en el seu projecte educatiu, promoure l'intercanvi d'experiències escolars en temes ambientals i apostar per una millora ambiental i social del mateix centre educatiu. Finalment el Seminari d'Educació Ambiental de Castelló demana a l'administració que promoga aquestes trobades, no sols a la província de Castelló, sinó arreu del territori valencià.

Etiquetes