XVI Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra

Benlloc acaba de celebrar la XVI edició de la Mostra Belloquina 2017 amb una presència destacada dels vins de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Terres de Castelló, l'avantsala d'una esperada denominació d'origen. Però entre tats de vins clàssics, naturals i ecològics s'han mostrat els productes genuïns d'aquest poble castellonenc com són els tarrons artesans i la coca roja.

Benlloc és un poble castellonenc ubicat entre la mar i la muntanya. Té poc més de 1000 habitants però amb totes les comoditats que atresora el barri d'una ciutat. Des de fa uns mesos aquest municipi de la Plana Alta està encapçalant un moviment de reivindicació pacífic i constructiu conegut com a nova ruralitat. Una realitat que demana construir aquesta ruralitat moderna des del poble i amb la gent que hi viu tot l'any. Una manera de mostrar-se portes a fora de Benlloc és per mitjà d'esdeveniments com la Mostra Belloquina 2017.

Vins de la terra

Enguany un dels principals protagonistes de la mostra han sigut els vins de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de les terres de Castelló. Han participat 12 cellers castellonencs, la majoria procedents de Benlloc. Els assistents han pogut tastar tota classe de vins maridats amb formatges i embotits de la terra.

Els autèntics de Benlloc

La mostra ha comptat amb més de 60 parades. Entre els productes artesans, ceràmica, melmelades naturals, flors de primavera, joguets de fusta, tallers i altres esdeveniments han destacat els més autèntics justament per ser únics al territori valencià: els torrons centenaris i un enorme pastís salat anomenat coca roja.

A la Mostra també han acudit les associacions locals i altres agrupacions belloquines que també han volgut estar presents en una demostració de modernitat anomenada nova ruralitat.


Etiquetes