Transitar cap a la producció ecològica dels cítrics

Ajuntament i Generalitat ajudaran al sector dels cítrics a transitar cap a la producció ecològica. La Regidoria de Transició Ecològica col·labora amb l’Estació Experimental de la Conselleria d’Agricultura per programar un nou curs de formació que té l'objectiu de fomentar el cultiu ecològic en els cítrics i ajudar a la modernització del principal producte agrícola de Castelló

No hi ha dubte de la importància mundial de la citricultura espanyola i, per descomptat de Comunitat Valenciana, i de la importància que té per a Castelló de la Plana. No obstant això, la citricultura té plantejats actualment alguns problemes seriosos que resulten necessaris nous enfocaments per als quals la citricultura ecològica ofereix unes certes solucions. Sobretot referent a l'ús dels residus de fitosanitaris i d'abonaments químics que contaminen els aliments i l'entorn, les malalties i organismes nocius nous o recurrents, l'empobriment dels sòls, la seua erosió i altres impactes negatius sobre el medi ambient i sobre la salut dels consumidors, màximament quan a Europa són cada vegada més exigents en tot això.

«Des de la Regidoria de Transició Ecològica impulsem dins del Pla de Reactivació Agrària Castelló una formació amb la idea d’expandir els coneixements sobre producció de cítrics en ecològic perquè els i les productores puguen augmentar perquè la rendibilitat de la seua activitat aportant valor afegit amb la certificació ecològica”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Cinc cursos de 17 a 20 hores 

Seran cinc cursos de 17 a 20 hores en la sala d'actes de la Cambra Agrària (avinguda de Lledó número 16) que abordaran aprenentatges sobre la producció ecològica, la fertilitat del sòl o el tractament biològic de plagues.

 Curs formaciò horticultura ecològica celebrat en maig

La primera sessió, dilluns, 4 d'octubre, tractarà la normativa de producció ecològica i la citricultura ecològica com a alternativa, a càrrec de Bàrbara Barberà, tècnica del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana; i d'Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació. Dimarts, 5 d'octubre s'abordarà la biologia i la fertilitat del sòl i la importància de les cobertes vegetals, amb Ana García, professora d'Agricultura Ecològica i Tècnica en Compostatge de la Universitat Miguel Hernández. Dimecres, 6 serà el torn de la fertirrigació comunitària ecològica en cítrics, amb César Roures, tècnic de la Cooperativa Agrícola San Isidro de Castelló. Dijous, 7 la formació prosseguirà amb el maneig de les plagues en la citricultura, amb Alberto García, tècnic del servei de producció ecològica de la Generalitat Valenciana. I divendres 8 la formació acabarà amb una visita, de 10.00 a 13.00 hores, a parcel·les de cítrics ecològics a Almassora i Borriana.

Les persones interessades poden inscriure's en el telèfon 964336620 o en el correu electrònic de l’Estació Experimental de la Conselleria d’Agricultura: esexag_vilareal@gva.es.


Etiquetes