Un jardín

Un equipo de alumnos del Instituto IES Broch i Llop de Vila-real ha convertido un pequeño jardín de árboles, arbustos y plantas en un espacio interactivo por medio de códigos de barras bidimensionales llamados QR (Quick Response o Respuesta Rápida). Cualquier vecino o visitante de la ciudad puede conocer por medio de un teléfono inteligente o tableta táctil las características de todas las plantas del jardín. Este trabajo en equipo ha merecido un premio local.

Catorze alumnes de quart d'Educació Secundària Obligatòria i diversos professors de Biologia i Geologia de l'Institut Broch i Llop de Vila-real (Castelló) han transformat el seu projecte en una realitat. Van decidir estudiar en profunditat un jardinet localitzat al costat del seu institut. L'objectiu va ser identificar cada espècie del jardí i buscar informació detallada i precisa de cada planta, arbust i arbre. Més tard i amb l'ajuda d'altres alumnes de l'especialitat d'Arts Gràfiques van dissenyar els cartells interactius on apareix una foto de cada espècie, el codi QR i el nom científic, en valencià i en castellà. Els alumnes van dipositar tota la informació en un servei d'allotjament d'arxius anomenat Google drive.

Una captura QR i un projecte premiat

Les persones que desitgen interactuar amb el jardí tan sols han de capturar el codi QR amb la càmera del mòbil o la tauleta i accedeixen a una fitxa molt completa on poden conéixer aspectes botànics interessants de cadascuna de les espècies presents en l'espai. El treball dels catorze alumnes de l'IES Broch i Llop de Vila-real ha merescut un premi en la Gala que es celebra cada any a la ciutat durant el Mes de la Sostenibilitat. Enguany el premi d'educació ambiental d'aquesta onzena edició ha recaigut en un grup d'alumnes i professors entusiastes que han sabut convertir un xicotet projecte en una gran idea a l'abast de qualsevol persona.


Etiquetas